Felújították a Szent-Györgyi Albert által alapított SZTE-teniszpályát az újszegedi ligetben

A Nobel díjas tudós, Szent-Györgyi Albert amellett, hogy aktívan játszott az újszegedi Erzsébet-ligetben található teniszcentrum pályáin, az egyik alapítója is volt annak. A létesítmény egy komplett felújítással ünnepelte 100. évfordulóját: a megnyitón részt vett a Szegedi Tudományegyetem rektora, Rovó László és kancellárja, Fendler Judit, valamint a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, Sütő Csilla is.

Szent-Györgyi Albert az SZTE egykori Nobel-díjas rektorának szavaival találkozhatnak azok, akik az újszegedi Erzsébet-ligetben található teniszpályára látogatnak: „A sport a test útján nyitja meg a lelket” – jegyzi meg az egyetem közleménye.

Hosszútávú együttműködést kötött a Szegedi Tudományegyetem és a Sportmánia Közhasznú Egyesület. A közös munka keretében az infrastruktúrában is jelentősen előrelépett az intézmény. A kezdeti szakaszban a pályák korszerűsítése, és a mobilcsarnokok megépítésére került sor, míg a projekt második fele pedig a klubépület megújítását célozta.

Fendler Judit, az SZTE kancellárja az ünnepélyes szalagátvágás után elmondta, boldog, hogy egy olyan sportlétesítmény újult meg a Szegedi Tudományegyetemen, amely kiváló táptalaja lehet a szegedi tehetséggondozásnak, és az egyetemi polgárok örömmel használhatják. A megnyitót követően a hat szabadtéri pályát, a földszinti öltözőket, a modern fedett csarnokot és az emeleti helységeket is bemutatta Hajnal István, a Hajnal Tenisz Iskola névadója és a Sportmánia Közhasznú Egyesület vezetője.

Az új klubház az SZTE polgárai számára olyan szolgáltatásokat nyújt, mint a fedett terasz és klubszoba, valamint fitneszterem. Ezeket az előnyöket a hallgatók, az oktatók és az SZTE polgárai a felújítás alatt is élvezhették, hiszen nem zárták be a létesítményt. A közös projekt másik pillére a sportszakmai fejlesztés volt, amelyet az SZTE Sportközpontja koordinált.

A zöld környezetben, Szeged szívében található újszegedi Erzsébet-ligeti teniszcentrum, a jelenlegi állapotában a sportág szempontjából a város legjobb helye – írja az egyetem sajtója. A fejlesztések a Szegedi Tudományegyetem hosszútávú testkultúra koncepciójához illeszkedve valósultak meg. A pályáról és a pályafoglalásról ide kattintva tudhatunk meg részleteket.

Fotó: Bobkó Anna / SZTE NKI