A szegedi Momentum elhatárolódik Tóth Péter románozós, oláhozós kijelentéseitől

Tóth Péter a Jobbik megyei elnöke a vasárnapi dorozsmai időközi választás után olyan megnyilvánulást tett a közösségi médiában, amely összeegyeztethetetlen a Momentum Mozgalom és a szegedi Momentum közössége által vallott értékekkel, Szeged város európai gondolkodásmódjával, és szöges ellentéte annak az önvizsgálatnak, amelyet a 2021-es előválasztási kampányban megfogalmazott írja Körmendi Zoltán, aki immáron a szegedi Momentum elnökeként szólalt meg.

Facebook-bejegyzésében továbbá úgy fogaalmaz: Valljuk, hogy egy embert nem származása, vallása vagy szexuális orientációja határoz meg.
A szegedi Momentum elnöksége ezért elhatárolódik a jobbik megyei elnökének kijelentéseitől – tette hozzá Körmendi. Az ügyről lentebb írtunk bővebben egy összefoglalót:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Tóth Péter román dj-nek nevezte Ruzsa Rolandot, a Fidesz Tóth lemondását kéri egy általa nem is birtokolt pozícióról

Tóth Péterről közölt kommenteket a kormányközeli lap, a SzegedMa. Mégpedig arról, hogy Tóth a vasárnapi dorozsmai időközi választások eredménye után – melyen a Fidesz jelöltje, Ruzsa Roland nyert nem is kevéssel az összefogás jobbikos jelöltjével szemben – privát Facebook-oldalával kommentelt, „lesuttyóromándj-zve” Ruzsát. A Fidesz már a lemondását kéri a Jobbik Szegedi Szervezetének elnöki tisztségéről, azonban ő a Csongrád-Csanád Megyei Jobbik elnöke.