A Klauzál téri Wagner Udvar is megtelik zenével és művészettel a nyáron

Szobrok és muzsikusok költöznek a Wagner Udvar árnyas fái alá a nyáron. A Szegedért Alapítvány hagyományos programjai ezúttal is üdítő színfoltot jelentenek majd Szeged pezsgő kulturális életében. A kiállítás és a koncertek ingyenesen látogathatók – szól a szervezők közleménye.

A Wagner Udvar programsorozata július 2-án, szombaton este 18 órakor kezdődik a 30 éves SZÖG-ART Művészeti Egyesület Térszögek című kiállításával. A hangulatos belvárosi udvar méltó helyszínt ad tizenegy szegedi képzőművész 22 alkotásának. A fém, fa és kőszobrok alkotói: Beyer, Volker, Brzózka Marek, Darázs József, Farkas Pál, Fritz Mihály, Kalmár Márton, Popovics Lőrinc, Sejben Lajos, Szabó Tamás, Szathmáry Gyöngyi és Székó Gábor. A szabadtéri tárlatot Wehner Tibor művészettörténész nyitja meg, közreműködik az Argenteus Hangműhely. A kiállítás augusztus 21-éig bármely napon látogatható.

A lombok alatt meghúzódó udvar ideális helyszíne a kamaraelőadásoknak. Július 7-én, csütörtökön délután 14.30-kor a gyerekeket és a fiatalokat várják. Az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar együttese az ütőhangszerek világába kalauzolja a közönséget, a koncert után a megszólaltatott hangszereket kézbe is vehetik és kipróbálhatják a látogatók. A szoborkiállításon pedig egy képzőművész kíséri végig a gyerekeket. A program turistáknak és akár unokával érkező nagyszülőknek is kiváló kikapcsolódás lehet.

Július 11-én, hétfőn este 18 órakor a Kosztándi Vonósnégyes muzsikája tölti be a Wagner Udvart. A műsoron populáris művek hangzanak fel többek között a bécsi klasszikusok, Haydn, Mozart és Beethoven darabjai. Közreműködik Szilágyi Annamária színművésznő, aki versekkel és prózai részletekkel gazdagítja a zenei élményt.

Július 27-én, szerdán este 18 órakor az SZTE Bartók Béla Művészeti Karon oktató Bozóki Andrea és Pavlovits Dávid tanítványai – Krizsány Csenge, Horváth Bálint, Kollár Martin – adnak gitárkoncertet a Wagner Udvarban. Az est különlegessége, hogy a programot úgy állították össze, hogy az végigkíséri a hallgatót a gitár és a gitármuzsika történetén, a 15. századi megjelenéstől a mai modern zenéig.

A Szegedért Alapítvány Wagner Udvarban megrendezett programjaira a belépés díjtalan, helyfoglalás érkezés szerint történik.