Jelöletlen rendőrautó fogdossa össze a szabálytalanul áthajtó autósokat a Belvárosi hídnál

Jelöletlen rendőrautókat küldött a rendőrség a Belvárosi hídhoz, hogy a szabálytalanul áthaladni akaró autósokat kiszűrjék.

Mint azt korábban megírtuk, június 25. és július 12. között dilatáció cserét, valamint a kiemelt kerékpárút, illetve a másik oldali kiemelt járdaburkolat javítását végzik a Belvárosi hídon.

Mivel a kivitelezés érinti az úttestet, kerékpárutat, kerékpársávot és a járdaburkolatot, forgalomkorlátozás került bevezetésre: a hídon csak a tömegközlekedési és a hulladékszállító gépjárművek, taxik, gyalogosok, és a forgalmi sávban a kerékpárosok közlekedhetnek. Az autók a Bertalan híd felé kerülhetnek.

Csakhogy olvasói beszámoló alapján úgy tudjuk, vannak azért autósok, akik ezt jóhiszeműen, valamiért nem tudva a felújításról (például szerb rendszámos autósok), esetleg tudva róla, de csakazértis áthajtanak a Belvárosi hídon. Úgy tűnik, hogy a rendőrség is lépett: szintén olvasói képek és beszámolók alapján tudtuk meg, hogy

jelöletlen rendőrautók intézkednek a tilosban járókkal szemben.

A lenti kép alapján épp egy szerb rendszámos autó mellett állnak, de akadnak azért magyarok is:

Fotó: Olvasónk

Fotó: Olvasónk

Az, hogy milyen most a hídon az élet, itt írtunk:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Két hétre most olyan a Belvárosi híd, mint amilyennek lennie kéne mindig

A Szegeder fotósa, Bálint András ellátogatott ma délelőtt a hídhoz, hogy megnézzük, milyen is az, amikor a Belvárosi hídon szinte csak kerékpárosok és gyalogosok tudnak áthajtani. Sok a biciklis, gyalogos, rolleres, jó az idő, tiszta a levegő – mint amilyennek mindig kéne lennie.