A Móra szerint sikeres vadnyugati nyitáson vannak túl, hétezren voltak ott szombaton este

A szeszélyes időjárás ellenére is tömegek voltak kíváncsiak a Múzeumok Éjszakája programjaira Szegeden – írja közleményében a Móra Ferenc Múzeumban, amelynek kiállítóhelyeit mintegy hétezren tekintették meg. Szombaton nyitották meg A legendás vadnyugat című kiállítást, emellett nagy sikere volt a cowboyok és indiánok felvonulásának, valamint a country koncerteknek is.

Az est főszereplője kétségkívül a cowboy-indián nemzetközi kiállítás volt, melyet délután az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének helyettes követtanácsosa nyitott meg. A programok főszereplője a western világ volt: rodeó bikára ülhettek az érdeklődők, beülhettek az indián játszóházba, ahol arcfestéssel és különböző kézműves foglalkozással várták őket a múzeum régész munkatársai. Az estét country tánc és élőzene is színesítette a folyamatos tárlatvezetések mellett.

A Fekete házban egy fortélyos játéktárban ismerhették meg a látogatók a fizikai és biológiai érdekességeket, miközben a Joachim-kiállításon a SZTE zenész hallgatói muzsikáltak. A Vármúzeumban szintén folytak izgalmas tárlatvezetések és sokan voltak kíváncsiak a Móra-múzeum tetőkilátójára is.

Az új kiállításról és a szombatról Bálint András kollégánk írt véleményt, ezt érdemes lehet elolvasni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A vadnyugati tűzpárbaj és a felvonulás a legmenőbb dolog volt mostanság Szegeden

A szeszélyes időjárás ellenére is tömegek voltak kíváncsiak a Múzeumok Éjszakája programjaira Szegeden: 7000-en jártak a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein. Szombaton nyitották meg A legendás vadnyugat című kiállítást mind a sajtó, mind a látogatók számára egy kicsivel később. Előbbin mi is részt vettünk, valamint megnéztük a kísérőprogramokat is, ami abszolút elnyerte a tetszésünket. A látogatók körében is nagy sikere volt a cowboyok és indiánok felvonulásának, valamint a country koncerteknek is.