Balogh Judit büszke a vármegyés elköszönésére: ennyit még nem forgott a Szeged Televízió neve a médiában

Körbejárta a magyar internetet, hogy Balogh Judit, a Szeged TV Téma című műsorának műsorvezetője a következőképpen köszönt el a nézőktől: „Önöknek pedig nagyon köszönöm a figyelmet, Téma című műsorunkat látták Csongrád-Csanád vármegyéből!” Ezzel a kormány vármegyés törvényjavaslatára utalt viccesen, sokan azonban félreértették.

Mi is megírtuk ma, épphogy kikerült Kocsis Máté törvényjavaslata, amely alapján vármegyékre neveznék át a megyéket, a Szeged Televízió Téma című műsorában Balogh Judit, a Szeged Televízió műsorvezetője-hírigazgatója rögtön már aznap este ennek megfelelően köszönt el nézőitől: „Önöknek pedig nagyon köszönöm a figyelmet, Téma című műsorunkat látták Csongrád-Csanád vármegyéből!”

A Telex megkérdezte a műsorvezetőnőt arról, hogy miként vélekedik minderről, illetve mit szól ahhoz, hogy az egész internetet bejárta a felvétel, melyet egyébként a Média1 hírportál közölt, ugyanakkor csak a cikk végén volt csak odabiggyesztve, hogy ez ironikus utalásként hangzott el. Mint írták, a közösségi médiát kedd estére teljesen elárasztották az Alaptörvény-módosításon gúnyolódó bejegyzések, a Szeged TV is egyfajta humornak szánta ezt az elköszönést.

Balogh Judit minderről úgy nyilatkozott a Telexnek, hogy „ez nem egy megtervezett esemény volt, hanem gyakorlatilag az történt, hogy a műsorunk előtt pár perccel érkezett a hír a vármegyés javaslatról. Az adásban egyébként is beszélgettem Jámbor Andrással a főispánokról, és mondta, hogy készüljünk fel, hogy nemsokára mi is Csongrád-Csanád vármegye leszünk. Ez adta az ötletet az elköszönéshez” – mondta.

Azt is hozzátette azonban, hogy egy hírműsor műsorvezetőjeként a műsorban nem megengedett véleményt formálnia, de szerinte ez a mértékű irónia még épp belefért; „ma már kevésbé kötöttek a hírközlési szabályok is”. Végső soron büszke rá, hogy elsőzött a vármegyézéssel: „Ennyit még nem forgott a Szeged Televízió neve a médiában. Felmerült azért bennem, hogy a legközelebbi vicchez a papír és a víz mellé odakészítek egy vicctáblát is, nehogy félreértsenek” – mondta a Telexnek.

Pont a relatív ismeretlenség és a gyors hírnév lehetett az oka – amellett, hogy az eredeti cikkben kicsit a kontextusából kiragadva volt tálalva a hír – egyébként annak, hogy rengetegen, az összes hírportál kommentjeinél szervilizmussal, zsíros kormányzati pozícióra hajtással vádolták meg, ami meglepte őt. „Pedig aki ismer, tudja, hogy milyen iszonyú büszke vagyok rá, hogy az egész pályafutásom során a mindenkori kormánnyal szembeni kritikai szemléletet képviseltem” – mondta.

Balogh korábban egyébként az ATV műsorvezetője volt. Mint a Telex hozzáteszi, ő volt az, aki a kérdéseivel egy alkalommal teljesen kihozta a sodrából Novák Katalint. Azt is épp nemrég írtuk meg, hogy az RTL híradójának egyik műsorvezetője, Szellő istván is hasonlóképpen köszönt el a nézőktől: