Marc Dillard energikusnak tartja Szegedet, elsősorban gazdasági és befektetési lehetőségekről beszélgetett Botka Lászlóval

Interjút készített tegnapi látogatása után Marc D. Dillarddal, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjével a városi hírportál. Ebben egyebek között azt is elárulta a nagykövet, hogy elsősorban gazdasági, befektetési lehetőségekről beszélgetett Botka Lászlóval, de meghallgatta azt is, milyen helyzetben vannak az önkormányzatok Magyarországon.

Mint írtuk, kedden búcsúlátogatásán Botka Lászlónál járt Marc Dillard, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének ügyvivője. Mint Botka László kifejtette posztjában, a találkozón többek között Szeged és az USA közötti jó kapcsolat további erősítéséről, a városunkban megvalósuló befektetésekről és a gazdasági együttműködés lehetőségeiről, valamint az önkormányzatok helyzetéről egyeztettek.

A szeged.hu interjút is készített vele a találkozó után, mely hagyományosan rögtön azzal kezdődik, hogy mit tudott megnézni Szegeden az immáron második látogatásán. A nagykövet elmondta, nagyon örül annak, hogy lehetősége volt visszatérni a városba. „Két éve is már gyönyörű volt a város, ezt most meg tudom erősíteni” – jegyezte meg az önkormányzati portálnak.

„Meg tudtam nézni a Móra Ferenc Múzeumot, sőt egy kicsit beleláthattam abba, hogy épül az új kiállításuk, ami éppen az Egyesült Államokból érkezik. Ezután megnézhettem a gyönyörű zsinagógájukat is. Szeged egy nagyon energikus város, ezt már rövid itt-tartózkodás alatt érezni lehet. A rengeteg egyetemista igazi pezsgést hoz a városba” – sorolta Marc Dillard.

Fotó: Botka László / Facebook

A Móra Ferenc Múzeum új, cowboyokról és indiánokról szóló tárlatáról azt mondta, hogy nagyon fontosak az effajta kiállítások az Egyesült Államokban, de fontos az is, hogy ezeket a kiállításokat más országokban is meg tudják mutatni. Éppen ezért nagyon örülök annak, hogy ezúttal Szegedre sikerült elhozni. Még most építik, nagyon érdekes lesz, de nem akarnék részleteket elárulni róla, az biztos, hogy érdemes lesz megnézni! – jegyezte meg sejtelmesen.

A lap ezután rákérdezett arra, hogy miről volt szó a találkozón Botka Lászlóval. A nagykövet azt válaszolta, hogy nagyon fontos, miszerint a városnak, Szegednek külön is nagyon jó kapcsolata van az Egyesült Államokkal. Elsősorban gazdasági, befektetési lehetőségekről beszélgettünk, de meghallgattam azt is, milyen helyzetben vannak az önkormányzatok Magyarországon – árulta el.

Az interjú további részében arról is szó volt, hogy Szegeden játszanak majd az amerikai vízilabdások az idén megrendezendő vises világbajnokság során, melyet szerinte meg fognak nyerni. A teljes interjú ide kattintva olvasható.