Eltitkolt 250 millió forintot a szegedi lottónyertes férj a váló feleségétől, most két év börtönre ítélték

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a csalás bűntette miatt nem jogerősen elítélt szegedi férfi ügyében az ítélet helybenhagyására tett indítványt szól a közlemény.

A Szegedi Törvényszék az elkövetővel szemben 2 év börtönbüntetést, 2 év közügyektől eltiltást és 1 500 000 forint pénzbüntetést szabott ki.

Az ítélet szerint a szegedi házaspár évekkel korábban közel egymilliárd forintot nyert az ötöslottón. A nyereményből ingatlanokat és gépkocsikat vásároltak, ám utóbb a kapcsolatuk megromlott, és a feleség a közös vagyon megosztását kezdeményezte. A vagyont kezelő férj a készpénz nagyobb részét a felesége előtt eltitkolta, így a vagyonközösség megszüntetésének eredményeként a feleség a rá eső résznél mintegy 250 millió forinttal kevesebbet kapott.

Az ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a másodfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítása törvényes, a vele szemben kiszabott büntetés arányos. A fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.