Vádat emeltek a szerelmi riválisát Szegeden megverő, majd megszurkáló férfival szemben

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást azzal a 31 éves férfival szemben, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.

A rendőrségre még január 19-én délután érkezett bejelentés, hogy a Teréz utcában ismeretlenek egy férfit megszúrtak, majd a cselekményt követően a helyszínről elmenekültek. A sértettet a mentők több szúrt sebbel szállították kórházba. A rendőrök a tanúkutatás és az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfinak szerelemféltésből egyik ismerősével támadt nézeteltérése. A két fél a nyílt utcán összeverekedett, majd egyikük kést rántott és többször megsebesítette vitapartnerét.

Mint, ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói 24 órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály Közterületi Alosztály munkatársai tartózkodási helyén elfogták, majd előállították.

A nyomozók a támadó ellen az elsődleges adatokra figyelemmel súlyos testi sértés és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja indítottak eljárást, akit őrizetbe vettek. Az eljárás vizsgálati szakaszában a rendőrök megállapították, hogy a sértettnek a támadás súlyossága miatt akár életveszélyes, vagy halálos kimenetelű sérülései is kialakulhattak volna, így a férfinak már életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt kell a későbbiekben felelnie. 

A nyomozás iratait a megyei bűnügyi vizsgálók megküldték vádemelési javaslattal az ügyészség részére.