Mostantól Szegednek is van nagykörúti kerékpársávja, akárcsak Budapestnek

A Magyar Kerékpárosklub szegedi részlege az elmúlt időszakban elég sokat posztolt a Szegeden sokfelé felbukkanó új bringás felfestésekről, új forgalmi rendről. Tegnapi posztjukban épp arra tettek ígéretet, hogy a Petőfi Sándor sugárút és a Bécsi körút keresztezésében készülő újdonságról majd külön számolnak be, mely most meg is történt.

Mint Facebookon írják, mostantól Szegednek is van nagykörúti kerékpársávja: igaz, csak néhány méteren, a Petőfi Sándor sugárút kereszteződésében segíti a közlekedést, mely a Bécsi körúton megszélesített forgalmi sávban, illetve az abban lévő kerékpáros nyomokban folytatódik. Megjegyzik azonban, hogy ez nem a budapesti nagykörút mintájára készült, valamint már régebb óta tervezték. A budapestihez képest keskenyebb, rövidebb, és

nem vettek el egy forgalmi sávot sem a kialakítás kedvéért, csak kicsit átrendezték az utat.

Viszont szerintük nagyon hasznos lett a változtatás, és kiegészül olyan kerékpáros felállóhelyekkel, új jelzőlámpákkal, amelyek lehetővé teszik, hogy indirekt kanyarodásokkal a biciklizők a Bécsi körútról szabályosan elérjék a sugárúton futó kerékpárutat, valamint vice versa, azaz a kerékpárútról is a Bécsi körutat.

Ez ugyanis eddig nem így volt: bár már elég régen megépült a Petőfi Sándor sugárúton a bringaút (ez egyébként látszik a burkolat minőségén is), a körúton semmilyen biciklis kijelölés nem volt, és a kanyarodás sem volt megoldva, így sokan inkább a zebránál mentek át a bringások, aztán meg folytatták az útjukat a járdán. Nekik, és az újonnan erre biciklizőknek is segít az új forgalmi rend – tették hozzá.