Minden eddiginél több helikoptert és nemzetközi légibemutatókat harangoztak be az idei szegedi repülőnapokra

Mint korábban már írtuk, kisebb kihagyással ugyan, de 2021-ben már meg tudták tartani a koronavírus-járvány ellenére a SZIA-t, azaz a Szeged International Airshow-t, így idén sem lesz ez másként.

A nyár első napján jelentették be közösségi oldalukon a szervezők, hogy a rendezvény 2022-ben is „megkapta a felszállási engedélyt”, így az idei repülőnapok szeptember 9–11-én lesz megtartva. Hamarosan már a jegyértékesítés is elindul, így érdemes figyelni az oldalt, vagy az eseményhez csatlakozni ide kattintva.

Újabban bejelentettek konkrétumokat is, bár még nem a teljes programot. Mint legújabb Facebook-bejegyzésükben is megemlítik, idén is 3 nap 3 egyedi tematika lesz:

  • Szeptember 9-én az Éjszakai látványshow nevű programmal indítanak, amely egy erős kezdésnek számít a tavalyiból kiindulva, még a reptér füve is kigyulladt a pirotechnikától. A leírás szerint a művészetet és az élvonalbeli technológiát ötvöző drónos fényműsorral egyedi történeteket mesélnek el.
  • Szeptember 10-én az esemény nemzetköziségéhez híven nemzetközi légprogrammal várnak majd, ahol több mint 10 nemzet pilótái érkeznek hozzánk, hazájuk leglátványosabb légi produkcióival.
  • A programot szeptember 11-én a helikopterek zárják. Mint írják, ennyi helikopter egyszerre még sosem volt Szegeden.