Hatvannégy határsértőt fogtak vasárnap éjjel Szegednél a cseh és magyar rendőrök a katonákkal

A magyar rendőrök cseh kollégáikkal és a katonákkal együttműködve vasárnap 20 órakor 64 határsértőt tartóztattak fel Szeged külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Péntektől vasárnapig 1572 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 477, szombaton 539, vasárnap 553 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a hétvégén az ország belsejében három határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén ebben az évben az eddigi legtöbb 3846 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten május 23-tól 29-ig a feltartóztatottak száma 3533 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében kilenc határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 44 gyanúsított ellen indult eljárás derül ki a rendőrségi összesítésből.