Vásárhelyen csak most épül az első hulladékudvar

A jelenlegi tervek szerint a hónap végén megtörténik az első hódmezővásárhelyi hulladékudvar műszaki átadása – írja a Hódpress önkormányzati hírportál. A telepet uniós forrásból fedezik.

A teleptől azt várják a helyiek, hogy az majd megoldja a különböző veszélyes anyagok elhelyezésének problémáját, de emellett szelektív hulladékgyűjtésre is lehetőség lesz. Adott mennyiségig – Szegedhez hasonlóan – itt is ingyenesen lehet majd elhelyezni a szemetet, például autógumikat, elektronikai hulladékokat és veszélyes anyagokat is.

„A 2017-ben indult európai uniós támogatásból megvalósuló hulladékgazdálkodási projektnek egy újabb üteméhez érkeztünk. Maga a projekt során megvalósult eddig szelektív hulladékgyűjtő edények beszerzése, valamint hulladékgyűjtő gépjárművek beszerzése” – mondta el a Vásárhelyi TV-nek Versegi Attila, a HMSZ NZrt. részlegvezetője.

Ennek a projektnek a folytatása az első vásárhelyi hulladékudvar is, amely 160 millió forintból épül a szentesi főút mentén. Ide olyan konténereket helyeznek el, amelyekbe különböző típusú hulladékokat vihetnek ki a helyiek. Ezek közé tartoznak a nagyobb lomok, a zöldhulladék, az építési törmelék, az elemek és akkumulátorok, a fénycsövek és más elektronikai hulladékok.