Nem lépett fel a szombati nap egyik legnagyobb neve, Balázs Klári azonban elmesélte szegedi pókerversenyét, ahol száz férfit győzött le

Korda György és Balázs Klári számunkra eddig a legnagyobb show-t csinálták a Deja Vu Fesztiválon. A Las Ketchup is minőségi műsort adott, Alexandra Stant vártuk, de csak videón keresztül láttuk, majd MolnárBé és GabrielB szegedi DJ-k lekevertek tőle pár számot. Ilyen volt a második napunk Szeged második legnagyobb fesztiválján.

Nagyon vártuk a magyar tánczene egyik leghíresebb duóját: a 83 éves Korda György 1959-ben lépett fel először Szegeden, Balázs Klári pedig elmondása szerint itt nyerte meg első pókerversenyét, ahol száz férfit győzött le. Elismerésre méltó, hogy ennyi idősen 45 perces műsort adtak elő úgy, hogy sok nagy névnek számító fellépő a fesztiválon rendre 30 percet van a nagyszínpadon. Hangulat szempontjából elég magasra tették a lécet, a 20 órás kezdésnél úgy éreztük, már többen vannak, mint az előző nap bármelyik nagyszínpados koncertjén. A Reptér című számra óriásit bulizott a tömeg, szóval egy jó kezdése volt az estének, számunkra legalábbis biztosan.

Lou Bega slágereit a színpadtól kicsit távolabb, sörözve hallgattuk meg, ő látszólag szinten tartotta a hangulatot. Utána következett a Las Ketchup spanyol női kvartett. Szeretjük ezeket a spanyol számokat, szóval őket is kifejezetten meg akartuk nézni, és nem is csalódtunk. Igaz, csak hárman jöttek el Szegedre koncertet adni, de igazán jó latin buli kerekedett a fellépésük végére. A The Ketchup Song (Aserejé) a Las Ketchup talán legismertebb száma, idén volt húsz éves, meg is lepték őket egy tortával. Ezen a ponton a magyar szervezők megpróbáltak több-kevesebb sikerrel spanyolul beszélni és így boostolni a tömeget, de ez már igazából csak a szükséges kínos pillanatok egyike volt a fesztiválon.

Ezt követően a már említett szegedi DJ-páros következett, és ők jelentették be azt a rossz hírt is, hogy Alexandra Stan – az este talán legnagyobb neve Basshunter-rel fej-fej mellett – betegség miatt lemondta a tegnap esti koncertjét. Egy videóüzenetben mondta el, amit a Forrás Hotelből kaptak a szervezők, hogy sajnálja, és igyekszik majd pótolni az elmaradt fellépést. Ez minket elszomorított, a közönséget azonban látszólag nemigen zavarta.

Azt már csak félve vetem fel, mennyire etikus a szervezők részéről, hogy a koncert kezdete előtt 20 perccel jelentik be, hogy nem lép fel valaki. Ilyenkor természetesen meg van kötve a kezük, de kétlem, hogy akkor értesültek erről. A bejelentés után a fesztiválon először elcsábultunk és ettünk egy-egy fullos hotdog-ot, majd eltettünk magunkat a vasárnap fellépő Kozmix-ra és Cascada-ra.

Fotó: Bálint András / Szegeder