Botka a pedagógusok napján: Megalázóan alacsony fizetés, a szakmai szabadság teljes hiánya, felesleges adminisztratív terhek

Ma van a pedagógusnap, ez alkalomból Facebook-oldalán fejezte ki köszönetét a gyermekek tanárainak Szeged polgármestere, aki azzal folytatta posztját, hogy „tíz évvel ezelőtt vették el az önkormányzatoktól, Szegedtől is az iskolákat azzal az ígérettel, hogy jobb minőségű oktatást tudnak majd így biztosítani a gyerekeknek”.

A szegedi polgármester szerint az oktatás egy évtizede végrehajtott központosítása ellenére a tanárok sosem éltek olyan nehéz körülmények között, mint ma. „Megalázóan alacsony fizetés, a szakmai szabadság teljes hiánya, felesleges adminisztratív terhek miatti túlterheltség jellemzi a mindennapjaikat. A bölcsődék, óvodák és iskolák korszerűsítése pedig csak azért nem maradt el Szegeden, mert a városunk saját és uniós forrásból látott hozzá a felújításokhoz” – gondolja Botka.

Mint írja, háromgyerekes apaként, tanár szülők fiaként tudja, milyen nagy felelősség a pedagógusoké, milyen nehéz a munkájuk. „Minden tiszteletem és elismerésem az övék. Köszönöm a szegedi pedagógusnak, hogy a méltatlan körülmények ellenére is szívvel lélekkel dolgoznak gyermekeinkért!”