Visszatér a Flixbus: Szegedről öt ország több mint húsz városa érhető el menetrend szerinti távolsági busszal

Idén nyáron öt országba indít nemzetközi távolsági buszokat a FlixBus Szegedről. A tavaszi-nyári menetrendben több mint húsz osztrák, német, román, szlovák és cseh várossal kötik össze közvetlen járatok a csongrád-csanádi megyeszékhelyet.

A helyiek többek közt Bécsbe, Pozsonyba, Brünnbe, Prágába, Drezdába, Berlinbe, Temesvárra és Bukarestbe is eljuthatnak a zöld mobilitási szolgáltató buszaival. A legközelebbi úti cél Arad, mely 1 óra 35 perc alatt érhető el.

A FlixBus magyarországi piacra lépése óta a kontinens fontos csomópontjává fejlesztette Budapestet, jelenleg több mint tíz országba indulnak közvetlen buszok Budapest Népliget megállóból, egy átszállással pedig további úti célok érhetők el Európa-szerte. Népliget buszmegállón kívül a fővárosiak Kelenföldről, a Mexikói útról és a Liszt Ferenc Repülőtérről is tudnak utazni. Budapest mellett az elmúlt években számos további magyar város is a FlixBus hálózatának részévé vált:

  • Jelenleg a vidéki városok közül Siófokról érhető el a legtöbb, összesen hét ország közvetlenül.
  • Győrből hat országba, a szomszédos Ausztria és Szlovákia mellett Lengyelországba és Franciaországba is indulnak buszok.
  • Nyíregyháza a Magyarországot Kárpátaljával összekötő buszok megállója, a FlixBus jelenleg is biztosít szolgáltatást ezen az útirányon.
  • A főszezon közeledtével visszatértek a Miskolcról induló járatok is, a borsodi megyeszékhelyről Lengyelországba és Szlovákiába lehet utazni.
  • A tavaszi-nyári menetrendben Pécsről és Harkányból is elérhetők összeköttetések több horvát, szlovák és cseh városba.
  • Sopron teljesen újonnan került fel a FlixBus térképére idén tavasszal, innen jelenleg három országba, Ausztriába, Csehországba és Németországba kínál közösségi közlekedési lehetőséget a zöld buszszolgáltató.

„Az elmúlt években kiterjedt hálózatot alakítottunk ki Európa-szerte, Budapest pedig népszerű megállóvá vált utasaink körében. Most azon dolgozunk, hogy még több városban tegyük könnyen elérhetővé a fenntartható, megfizethető és kényelmes nemzetközi utazás lehetőségét. Ez nem csak a külföldre látogató helyiek, hanem a magyar települések turisztikai érdekeit is szolgálja, különösen a világjárvány okozta kihívások után” – mondta el Toropila-Vakula Zsófia üzletfejlesztési menedzser.

A FlixBus üzleti modelljének lényege, hogy helyi buszpartnerekkel együttműködve ötvözi a piaci tapasztalatot és tradíciót a modern technológiai megoldásokkal. A partnerek gondoskodnak a járatok napi üzemeltetéséről, míg a FlixBus a digitalizációért, a hálózatfejlesztésért, a buszok megtöltéséért és az egységes minőség biztosításáért felel. A vállalat magyar kkv-kal is évek óta együttműködik.

Az Infinitours Kft. és a Five Stars Bt. mellett idén tavasszal egy új cég, a HCC Kft. is csatlakozott a partnerek közé. Az idén harminc éves, több mint negyven főt foglalkoztató családi vállalkozás korábban charter és dolgozói járatokat biztosított, a FlixBus-szal közösen indította el első menetrend szerinti járatát.

„Nagy örömmel és pozitív várakozással tekintünk a FlixBus-szal való együttműködésre, mert azt látjuk, hogy a világ turizmusában egyre inkább az egyéni utazások felé tolódik a hangsúly. Büszkék vagyunk, hogy egy olyan globális mobilitási szereplő partnereként üzemeltethetünk nemzetközi menetrend szerinti járatokat, mint a FlixBus. (...) Cégünk mindig utasaink legmagasabb színvonalú, legpontosabb és legbiztonságosabb kiszolgálását helyezte a fókuszba, a menetrend szerinti járatok üzemeltetése pedig épp ezt követeli meg” – mondta el Kulcsár Imre, a HCC Kft. ügyvezető igazgatója.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder