Pénteken kezdődik Szeged retró fesztiválja, a Deja Vu: bejártuk a helyszínt az indulás előtt

Péntek este indul a Deja Vu fesztivál, aminek ma bejárhattuk a területét a Partfürdőn, és megnézhettük az utolsó simításokat, amiken még épp dolgozott a crew. Az előző évek adataiból az is kiderült, hogy még Romániában, illetve Szerbiában is ismerik a fesztivált, és még osztálytalálkozót is szerveztek rá idén.

Péntek délután 4 órakor nyitja meg a kapuit a szegedi Deja Vu fesztivál. A holnapi nap annyira ígéretesre sikerült, hogy el is fogytak a jegyek: teljesen teltházas a pénteki buli. A többi napra is vészesen fogynak a jegyek a szervezők elmondása alapján, bérletet pedig már csak a helyszínen vehetünk, mindösszesen 100 darab maradt. A gyakorlatban a teltház egyébként összesen 8 ezer főt jelent, akik délután 5-től tudnak bulizni a fesztivál három színpadának egyikén.

A Tisza DOKK stage, és a Sing Sing Aréna éjféltől hajnali 5-ig várja a korai 2000-es évek felhozatalával a vendégeket, ezek inkább a fiatalabbakra vannak szabva. A nagyszínpadra pedig délután 5-től éjfélig ígértek megállás nélkül programokat, ugyanis a felállított ledfalakon mindig lesz valami grafika, villogás, a zene pedig két fellépő között sem áll le. A vendégek szórakoztatására szolgál még rengeteg speciális effekt, konfettiágyú, pirotechnikai eszköz, így kifejezetten látványosnak ígérkezik az idei Deja Vu.

A fesztivál gördülékenységét segíti a készpénzmentes vásárlás lehetősége: az összes árus portékája így lesz elérhető, továbbá a fesztivál területén a különböző dodzsemeket, forgókat is a kis plasztikkártyák segítségével vehetjük igénybe. Ha esetleg a fesztivál végéig maradna pénz a kártyánkon, a DOKK-ban, a Sing Singben, és a Retroban lehet felhasználni egészen december 31-ig.

Az idei Deja Vu-n repoharakat is találunk majd, amiket egyszer kell csak kifizetni. Áruk 500 forint, amelyet a fesztivál végéig használhatja is a vendégsereg. Ez a pohár nem visszaváltható, viszont ha a fesztiválon valaki leadja, azzal 300 forinttal járul hozzá a Szegedi Gyermekklinika támogatásához.

A rendezők az idei év felhozatalában kiemelték, hogy a zenés-táncos programok mellett vurstli és gasztroudvar is lesz, valamint kitelepül több hazai borász is a kínálatukkal. Italokból, amire konkrét számokat kaptunk, az egyébként a sör és a vodka volt: előbbiből 15 ezer, utóbbiból 2 ezer liter áll rendelkezésre. Hogy ez mire lesz elég az előreláthatólag zsúfolásig megtelő fesztiválon, az majd menet közben kiderül, de meg lettünk nyugtatva: ha valamiből hiány lenne, megvannak a megfelelő kapcsolatok a pótlására.

Az előkészületekkel egyébként jól állnak, ottjártunkkor már minden bódé állt, a színpadokon már csak az utolsó simításokat végezték, és ki volt készítve az a rengeteg pad és asztal, amit a látogatók egyébként hiányoltak a fesztiválról korábban, így ülőhelyre idén talán nem lesz panasz.

A nyitás előtti utolsó hangpróbát ma este tartják, ahol olyan is lesz, hogy az összes színpad egyszerre dübörög majd. Erről zajszintmérés is készül, ami alapján lehetőség adódik a hangerők pontosabb belövésére. Ha ez is megvolt, holnap tárt karokkal vár mindenkit a 2022-es Deja Vu fesztivál.