Novák Katalin apukájának szegedi magánklinikája is rekordévet zárt tavaly, 124 milliós osztalékot vesznek ki a cégből

Nemrég írtunk arról, hogy a Telex szemlézte a három hete hivatalba lépett új államfő, Novák Katalin első államfői vagyonnyilatkozatát. Tulajdonképpen itt nagy változást nem látni, valójában a különbség a bevallás szerint csak az, hogy 3 millió forinttal több lett az egykori családügyi miniszter megtakarítása tavaly év vége óta. Azonban Novák Katalin családja sem panaszkodhat.

Mint azt a 444.hu kiszúrta, jó évet zárt 2021-ben Novák édesapja, Novák Zoltán szegedi magánklinikája is, mindez a céges beszámolóból derül ki. Bár a lap megjegyzi, hogy az Aranyklinika Kft. nem közli az éves forgalmát, az biztos, hogy 83 millió forintos profitot értek el. Ez rekordnak számít, mert korábban a 10–30 millió forintos sávban mozogtak. Az év végi osztalék is ennek megfelelően 124 millió forint lett, amit ki is fizetnek.

Az Aranyklinikának van budapesti rendelése is, ahol Novák Katalin testvére és sógornője, Vesztergom Dóra is dolgozik. Őt a kormány a Humánreprodukciós Igazgatóság élére nevezett ki, amely az állami kézbe vett meddőségi klinikákat koordinálja. A cikk megjegyzi, hogy az Aranyklinika egyébként a Nemzeti Népegészségügyi Központ listája szerint Covid mintavételi pontként is funkcionál, tehát kivette a részét a járvány elleni harcból is.