Elfogadták a trolibuszvonalakat átvariáló, járatritkítós menetrendet a mai bizottsági ülésen

Csütörtökön lezajlott a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság ülése írja a szeged.hu.

Az önkormányzati hírportál szerint a Bartók Csaba alelnök jelenléte nélkül zajló ülésen a geotermikus beruházás miatt fúrásokat végző cég közterület-használati díjának elengedését, valamint a villamosok és trolik menetrendjének és vonalhálózatának módosítását is elfogadták.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Lesz 6-os troli, megszűnik a 7-es: járatok ritkulnak vagy szűnnek meg, vonalak mennek másfelé a csökkenő utasszám miatt Szegeden

Minderről az önkormányzat a hírportálján, a szeged.hu-n számolt be. A közösségi közlekedést június közepétőé érintő változtatást azzal indokolják, hogy a koronavírus-járványnak is köszönhető utasszámcsökkenés hozza magával a menetrend-módosítást és a viszonylatok újragondolását.

Az ülésen az SZKT ismertette a részletes, nettó 75 millió forint összértékű rekonstrukciós tervét is, amely a 4-es villamosvonalra vonatkozik, erről itt írtunk bővebben.

Elfogadták továbbá a Szegedi Vízmű műszaki és pénzügyi beszámolóját, valamint utolsó nyílt ülési napirendi pontként a kiskundorozsmai Széksósi úti kerékpárút 30 milliós felújítását a Negyvennyolcas utca és a városhatár tábla között.