Hétfő délután megérkezett Oklahomából a cowboy-kiállítás anyaga a Móra Ferenc Múzeumba

Május 30-án, hétfőn délután megérkezett az amerikai Oklahomából a cowboy-kiállítás anyaga a szegedi Móra Ferenc Múzeumba. A tárgyak körülbelül tízezer kilométeres utat tettek meg szárazföldön és levegőben. A tárgyak kicsomagolását hamarosan meg is kezdik a szakemberek.

Hosszú utat tettek meg, de végre itt vannak: megérkeztek Szegedre, a Móra Ferenc Múzeumba a leendő cowboy-kiállítás tárgyai az Egyesült Államokból. Az oklahomai cowboy múzeumban több napon keresztül csomagolták a tárgyakat, majd teherautóval Dallasba szállították őket. Onnan repülővel először Frankfurtba érkeztek, ahol újabb vámügyi eljáráson estek át, majd a Liszt Ferenc Repülőtéren landoltak. Itt ismét teherautóra tették őket és május 30-án délután megérkeztek a szegedi múzeumba.

A tárgyaknak rövid akklimatizációra van szükségük, hogy „megszokják” új helyüket, majd a Móra Ferenc Múzeum szakemberei megkezdik a tárgyak kibontását, kicsomagolását. Az eredeti tárgyak között találhatunk sarkantyúkat, nyerget, különböző cowboy öltözeti darabokat, kalapot és további, a cowboy világhoz kapcsolódó relikviákat is.

A Legendás vadnyugat című kiállítást az idei Múzeumok Éjszakáján, június 25-én nyitják meg. A tárlaton a cowboyok és indiánok mindennapjait, szokásait, hozzájuk kapcsolódó történeteket és legendákat ismerhetnek meg az érdeklődők.

Fotó: Móra Ferenc Múzeum