Szeged a harmadik legnépszerűbb pünkösdkor, 54 ezer forint a még elérhető legolcsóbb szállás

Lassan elkelnek a hazai szállodai szobák, panziók, apartmanok a pünkösdi hosszú hétvégére, bár aki utazni szeretne, az egészen biztosan talál még magának helyet – írja a Pénzcentrum. A portál annak járt utána, melyek számítanak a legnépszerűbb belföldi úti céloknak az előttünk álló hosszú hétvégére, és mennyibe kerül ott a legolcsóbb, és mennyibe a legdrágább szállás 4 főnek 3 éjszakára.

A Pénzcentrum cikkéből kiderül, hogy az idén rekord árbevétel, minden eddigit meghaladó vendég és vendégszám várható a hazai szállodákban. Az összesített turisztikai forgalom az év végéig meghaladhatja a 37 millió vendégéjszakát, ami 25%-kal több, mint 2021-ben és csupán 10%-kal marad el a 2019-es rekordév, azaz a koronavírus időszaka előtti eredményeitől.

A pünkösdi hosszú hétvégén a várakozások szerint, aki teheti, az ebben a 3 napban főként belföldi úti célt keres, a legnépszerűbb városok listája évek óta nagyon hasonló, Szeged idén a harmadik legnépszerűbb:

  1. Budapest
  2. Siófok
  3. Szeged
  4. Hajdúszoboszló
  5. Eger

A Pénzcentrum azt is megnézte, mi elérhető még ezeken a helyeken, és főleg milyen árakra számíthatunk. Mint írják, Szeged a harmadik legnépszerűbb úti cél pünkösdkor: a most még elérhető szállások közül a legolcsóbb apartman 54 ezer forint, teljesen komfortos, és 3 hálótérrel rendelkezik. A legdrágább szegedi apartman 270 ezer forint, cserébe exkluzív minőséget ígérnek a belvárosban.

Az, hogy mindez a többi városban, de legfőképpen az igencsak drága Balatonon hogyan alakul, ide kattintva kiderül a cikkből.