Már meg is van a Szeged-Csanád Grosics Akadémia új edzője

A klub a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a szintén szerb származású Alekszandar Sztevanovics váltja a hirtelen távozott Dragan Vukmirt. A 48 esztendős, UEFA Pro-licencel rendelkező szakember január óta szakmai tanácsadóként segíti a klubot, a következő szezontól pedig vezetőedzőként irányítja a felnőtt csapatot.

Alekszandar Sztevanovics 1974-ben született a szerbiai Pancsován. Játékosként hazájában a Dinamo Pancsova és az FK Obilic Beograd csapatát is erősítette. Ezt követően hét éven át külföldön futballozott: megfordult Kínában, Romániában, Cipruson, Bahreinben, valamint Örményországban is, ahol a Pjunik Jereván csapatával bajnokságot és kupát is nyert olvasható a klub közleményében.

2006-ban befejezte játékos karrierjét és még abban az évben megszerezte az UEFA A-licencet. 2008-tól a szerb labdarúgó szövetségnél dolgozott oktatóként, ezzel párhuzamosan pedig a szerb harmadosztályban volt vezetőedző a Dinamo Pancsova, majd a Zeljeznicar Pancsova együttesénél. Később másodedzőként segítette a Szuperligában szereplő Vozdovac csapatát. 2018-ban megszerezte az UEFA Pro-licencet, két éve pedig a szerbiai UEFA A-licences edzőképzés vezetője volt.

Alekszandar januárban érkezett klubunkhoz szakmai tanácsadóként. Az utánpótlás csapatok mellett a felnőtt együttesünk számára is sokat segített. Sok közös gondolatunk van a labdarúgást illetően. Segített a döntés meghozatalában, hogy fél évet eltöltött nálunk, így jól ismeri a csapatot és a játékosokat. Karakteres edző, aki emberileg és a szakmailag is illik a klub filozófiájához, így nem volt nehéz megállapodnunk. Sok sikert kívánok neki a Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál – nyilatkozta Adem Kapic, a szegedi klub sportigazgatója.

A szezon végi balháról és Dragan Vukmir távozásáról itt írtunk bővebben:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A Diósgyőr elvitte a szegedi csapat edzőjét, hogy ne előzzék meg őket, végül a Kecskemét jutott fel az NB I-be

Bőséggel tartogatott izgalmakat a labdarúgó NB II utolsó fordulója. A szezon előtt az egyik biztos feljutónak tippelt, de végül csak a harmadik helyen záró Diósgyőr a dühöngő drukkereit próbálta kiengesztelni.