A két szegedi uszoda ingyenesen vár mindenkit szerdán a Kihívás Napja alkalmából

A Kihívás Napja nevű esemény 1991 óta kerül megrendezésre május utolsó szerdáján, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye. Az eredetileg „Challenge Day” néven ismertté vált játékban a világon – hazánkkal együtt – legalább 50 ország városai, falvai vesznek részt. Eddig 1596 hazai település vett részt az eseményen, az ott élők lélekszáma meghaladja a 8 millió főt.

A közlemény szerint az országos programhoz csatlakozott az Everfit Sport Lifestyle Center, a Városi Konditerem, a Városi Sportuszoda, a Tiszavirág Sportuszoda, valamint az iskolák számára a Kisstadion is. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. létesítményeiben május 25-én nyitástól 20 óra 45 percig sportolhatunk díjmentesen, amennyiben a pénztárban jelezzük, hogy a Kihívás Napja minimum 15 perces sportaktivitás teljesítésére érkezünk.

Az Everfit csoportos edzéseire és a Kisstadionba előzetes bejelentkezés szükséges. További részletek a szegedsport.hu weboldalon.

Az esemény célja a lakosság figyelmének felhívása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, a kedvteremtés a rendszeres sportoláshoz. A résztvevők 15 perces aktivitását rögzítik éjféltől este kilenc óráig.