A Kálvária sugárúton fogtak el egy embercsempész furgont az éjjel

A rendőrök a közleményük szerint az éjszaka folyamán elfogtak egy román embercsempészt, továbbá három csoportban feltartóztattak 53 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztály járőrei május 24-én 1 óra 20 perckor Szegeden a Kálvária sugárúton ellenőriztek egy magyar honosságú Iveco Daily típusú kisteherautót. Az egyenruhások a gépkocsi rakterében 18 határsértőt találtak, akik szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol elszámoltatása folyamatban van.

  • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel együttműködve május 23-án 21 óra 35 perckor és 22 óra 45 perckor 27 határsértőt tartóztattak fel Pusztamérges és Mórahalom külterületén.
  • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel, valamint a mezőőrökkel együttműködve május 24-én 4 óra 30 perckor újabb 26 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén.

Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.