Egy szegedi került a 20 legjobb vidéki étterem közé a Dining Guide idei étteremkalauzában

„Az Alkimista ismét a Top 100 magyar étterem és a 20 legjobb vidéki étterem között szerepel a Dining Guide 2022-es étteremkalauzában” – jelentették be közösségi oldalukon.

A Dining Guide idei legjobb 100-as listáját a Vidéki élet nevű portál szemlézte, melyben ezúttal 45 vidéki étterem foglalt helyet, tehát közel a fele Budapesten kívüli. Mint írják, ezeket térképre elhelyezve szinte nincs olyan régiója az országnak, amely kimaradt volna.

A megyeszékhelyek közül Egerben a Macok Bisztrót, Győrben a Révészt, Miskolcon a Végállomást, Pécsett a Morzsát, Szegeden pedig az Alkimistát emelték ki, mint a listára felkerült étterem. Van viszont az egészen pici falvakban is ilyen; a Graefl Major Kétútközben, a Tisza-tó szomszédságában, a Neked Főztem Zánkán vagy említhetnénk a Baranya megyei Hosszú Tányért egyenesen Hosszúhetényből és az érsekcsanádi Rév Csárdát is.

A szegedi Alkimista Kulináris Műhely a következőket írta a posztban a listáról: „Megőriztük vezető pozíciónkat a dél-alföldi régióban, de aminek az országos figyelem mellett mégis a legjobban örülünk az a helyi alapanyagért és főzési metódusokért tett erőfeszítéseink jutalma: az ország 7 legjobb magyar progresszív konyhát vivő étteremének egyike az Alkimista, s nem is akármilyen társaságban.”