Nyáron nyit a Móra Ferenc Múzeum idei nagy dobása, a cowboy-kiállítás

Már csomagolják a cowboy-kiállítás anyagát Amerikában, az oklahomai Cowboy és Western Múzeumban. A szakemberek nagy precizitással készítik elő a tárgyakat a közel tízezer kilométeres útra – írja közleményében a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A tárlatot a Múzeumok Éjszakáján nyitják meg a Tisza-parti épületben.

A szegedi múzeum tárlatának törzsanyaga Oklahomából, az Egyesült Államok legnagyobb cowboymúzeumából fog érkezni, ahol az amerikai szakemberek már megkezdték a tárgyak csomagolását, hogy minden készen álljon a hamarosan kezdődő szállításra.

Kell is csomagolni, hiszen közel tízezer kilométeres út előtt állnak, földön és levegőben is utazni fognak. Emiatt a csomagolásra különleges figyelmet kell fordítaniuk az amerikai múzeum szakembereinek. Bizonyos tárgyaknak – például egy nyeregnek – különleges szállítódobozokat is kellett készíteni a biztonságos szállítás érdekében.

A Móra Ferenc Múzeumban június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján fogják megnyitni a vadnyugat-kiállítást, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a cowboyok és indiánok életével, mindennapjaival, legendáival.

Fotó: Móra Ferenc Múzeum