Hírműsorra kap pályázati pénzt a szegedi Rádió 1

Rádiós hír-, tematikus és szolgáltató magazinműsorok készülhetnek több mint 89 millió forintból számos rádióadón – erről is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa e heti ülésén. Nyert a Rádió 1 is, amely több városban készíthet hírműsort pályázati pénzből.

Huszonnyolc pályázat nyert több mint 89 millió forintot a Médiatanács hírműsorok, tematikus és szolgáltató magazinműsorok készítését ösztönző 2022-es pályázatának első fordulójában. Hírműsorokat készíthet a kecskeméti Gong Rádió, a budapesti, a pécsi, a salgótarjáni, a kiskunfélegyházi, a szegedi és a debreceni Rádió 1, a székesfehérvári Vörösmarty Rádió, a 88,9 Best FM Zalaegerszeg és a budapesti Klasszik Rádió 92.1.

A szolgáltató magazinműsorok kategóriájában sikeresen pályázott a szolnoki Aktív Rádió, a veszprémi Mária Rádió, a Sárvár Rádió, a Rádió Törökszentmiklós, az egri 100,7 Best FM, a székesfehérvári Alpha Rádió, a miskolci és a nyíregyházi Európa Rádió, a Bajai Rádió, a kalocsai KORONAfm100, a tatabányai Forrás Rádió, a békéscsabai 104,0 Rádió1, a 98.4 Mega Rádió és a Csaba Rádió, valamint a fővárosi Karc FM és a Rádió M. Tematikus magazint készíthet a támogatásból a székesfehérvári Táska Rádió és a fővárosi Trend FM.

Tavaly októberben azzal került hírekbe a Rádió 1 szegedi adása, hogy formailag érvénytelen pályázatot adtak be Médiatanács elé, és emiatt felmerült, hogy el is hallgathat az adó, ha nem születik gyors megoldás, amely végül ugye megtörtént. A rádióadó népszerű műsora, a Balázsék egyébként épp a héten adott élő műsort a szegedi Magyar Ede térről.