Az önkormányzat és a szegedi Fidesz is megemlékezett ma IV. Béla szobránál Szeged napjáról

Május 21-én van Szeged napja. Ennek előzménye, hogy a 143 évig tartó török uralom 1686-ban, az osztrák császári seregek által ért véget, akik visszafoglalták a várost és a várat. Szeged 1715-ben kapta vissza szabad királyi város rangját, majd hivatalosan 1719május 21-én kapta jelenleg is használt címerét és szabadalomlevelét III. Károly kiráytól, ezért ezen a napon ünneplik mindezt.

Azonban a rangot első alkalommal a tatárjárás után, 1247-ben IV. Béla adományozta a városnak. Ennek apropóján már pénteken, vagyis május 20-án megemlékezett Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester és Martonosi Éva jegyző IV. Béla Széchenyi téri szobránál: elhelyezték a tisztelet, az emlékezés koszorúját – írja a szeged.hu.

A szegedi Fidesz is megemlékezett. Mint közleményükben írják: „Van ok ünneplésre – Az elmúlt 100 esztendőben sohasem érkezett annyi kormányzati támogatás városunkba, mint a mögöttünk hagyott évtizedben, legyen szó klinikafejlesztésről, kulturális, turisztikai vagy sportberuházásról, a közösségi közlekedés fejlesztéséről, illetve munkahelyteremtésről. A Fidesz–KDNP képviselőiként – az Országgyűlésben csakúgy, mint a szegedi városházán – folytatjuk a munkát Szeged jövőjéért, a szegedi emberek boldogulásáért, a helyben működő vállalkozások sikeréért. Boldog ünneplést, sikeres hétköznapokat, Szeged!” – zárul a közlemény.