Először rendeznek design- és művészetmenedzsment-fesztivált Szegeden a héten

Első alkalommal szervezik meg a Szegeden egyedülálló tematikájú Design- és művészetmenedzsment Fesztivált az SZTE BTK azonos szakú mesterszakos hallgatói. A művészetek népszerűsítését célul kitűző esemény május 21-én, 16 órától kezdődik a Café Radnótiban, ahol panelbeszélgetés, kiállítás, slam poetry és koncert várja az érdeklődőket. A belépés ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt érdemes lehet asztalt foglalni.

Az I. Design- és művészetmenedzsment Fesztivált – mint ahogyan azt közleményükben fejtegetik – az SZTE BTK elsőéves design- és művészetmenedzsment mesterszakos hallgatói szervezik hallgatótársaik, szakmabeliek, a szegedi fiatalok és a művészetek iránt érdeklődő nagyközönség számára. Az esemény kiemelt célja, hogy teret biztosítson a magyar tervezőknek, alkotóknak és művészeknek a bemutatkozásra, szakmai párbeszédet kezdeményezzenek és mindezzel felpezsdítsék a művészeti életet Szegeden.

Az idei fesztivál a szegedi születésű Meyer Eszter-Virág, a főként a fiatalok körében népszerű márka, az Y Konszept tervezője köré szerveződik. A hivatalos megnyitó után vele beszélgetnek majd, amibe interaktív módon a közönség is bekapcsolódhat. Időközben Gömöri Eszter és Munding Kamilla slam poetry előadását hallgathatják meg a résztvevők, az estét pedig Kontra Anna és Brnic Miroslav élőzenés koncertje zárja. A rendezvény ideje alatt az Y Konszept és a Sofistica tervezői által megálmodott ruhákat és ékszereket is megnézheti a közönség.

A szervezők tervei hosszú távra szólnak a fesztivált illetően. Úgy vélik, az elsődleges cél a későbbiekben is a hallgatói kezdeményezés és összefogás megtartása lesz, illetve egy olyan rendezvénysorozat létrehozása, ami a legkülönfélébb művészeti ágakat hivatott összefogni, akár félévente, többnapos eseményekként is.