Idén is kategóriagyőztes a Szegedről indult CE Glass az Év Gyára versenyen

A Szeged határában álló üvegfeldolgozó üzem, a CE Glass Industries a tavalyi kategóriagyőzelem után idén is díjat nyert az Év Gyára versenyen. A cég idén három kategóriában is jelölést kapott, ebből a Dolgozói elégedettség kategóriában sikerült is trófeát szerezniük a tegnap este rendezett gálán – közölte a vállalat a Szegederrel.

A versenyt immáron hetedik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend technológiai magazin, a CE Glass másodszor indult el ezen a megmérettetésen. Már a tavalyi évi verseny is sikerrel zárult a cég számára: akkor a Legjobb menedzsmentfolyamatok kategóriában díjazták a vállalatot. Az Év Gyára verseny célja, hogy különböző kategóriákban megtalálja az év gyártó vállalatait, melyek folyamataikat, rendszereiket, technológiájukat, beszállítói kapcsolataikat vagy éppen ügyfél, valamint dolgozói elégedettségüket tekintve az ország legjobbjainak számítanak.

Minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég pályázhatott, kategóriánként külön hirdettek győztest a kis és közepes üzemek, valamint a nagyvállalatok között. A győzelem azért is óriási büszkeség, mert bár külön kategóriában, de az ipar olyan nagyágyúival versenyzett a szegedi gyökerű vállalat, mint a Continental budapesti gyáregysége, a Bridgestone vagy az IBM.

A CE Glass-t idén már három kategóriában is a szűkített listára választották, ezek közül a „Dolgozói elégedettség” kategóriában díjjal is jutalmazták a céget a budapesti A38 hajón rendezett díjátadó gálán tegnap este. A Dolgozói elégedettség kategóriában azt a vállalatot díjazzák, amelyik folyamatosan fejleszti a munkahelyi körülményeket, rendszeresen méri a dolgozók igényeit és elégedettségét, a kapott eredményeket pedig sikerrel alkalmazza a gyakorlatban is.

A most díjat nyert szegedi üvegipari vállalat a közleményük szerint több, a munkakörnyezet fejlesztését és a munkavállalók elégedettségét növelő intézkedést vezetett be. Mint írják, félévente felmérik a dolgozói igényeket, melynek eredményét felhasználják a fejlesztési stratégia kialakításában, illetve a vezetőség visszajelzést ad a munkavállalók felé, hogy a javaslataikat milyen formában valósítják meg. Minden hónapban akár több alkalommal is különféle rendezvényeket szerveznek a dolgozók részére, illetve közösen megünneplik az együtt elért sikereket vagy a termelési rekordokat.

Üvegipari szakképzés híján a vállalat képzi a munkavállalókat az üvegfeldolgozási technológiákra, de az irodai területen dolgozó kollégák is különféle képzéseken vehetnek részt. A CE Glass-os csapat munkájának elismerése számukra visszaigazolás arról, hogy a kollégák és a sok év munkájának köszönhetően nemcsak az üvegipari szereplők között tartoznak az élvonalba, hanem a hazai gyárak tekintetében is – zárult a közlemény.

Fotó: Gyurkovics Anna