A hétvégén aszfaltoznak a Stefánián, hétfőtől véglegessé válik a közlekedési rend

Tervezetten a május 78-i hétvégén készíti el a kivitelező a Stefánia aszfalt kopórétegét a Vár utca és a színházi körforgalom közötti szakaszon. A táblázás és a burkolati jelek felfestése ezt követően, éjszakánként történik, így május 9. hétfőtől a végleges forgalmi rend szerint haladhatnak a közlekedők – közölte lapunkkal a Szeged Pólus. A Stefánia és az Oskola utca továbbra is munkaterület.

A Stefánián tervezetten május 7-én, szombaton és 8-án, vasárnap készíti el a kivitelező a legfelső aszfalt kopóréteget a színházi körforgalom és a Vár utca között. Erre a két napra ideiglenesen egyirányú lesz a forgalom a Stefániának ezen a szakaszán a Belvárosi híd irányából. A Dózsa György utca felől a Vörösmarty utca irányába kerülni kell. A 9-es 19-es trolik a Vértói út/Makkosház felé módosított útvonalon járnak, a Vörösmarty utca felé. Az egyszerűbb átszállás érdekében az 5-ös és 7A-s trolik ebben az időszakban a Körtöltés utca/Bakay Nándor utca felé szintén a Széchenyi téri buszmegállóban állnak meg.

A Stefánia aszfaltozását követően telepítik a táblákat és éjszakánként készül el az útburkolati jelek felfestése, de ez már csak helyi korlátozások mellett. Május 9-étől, hétfőtől végleges lesz a Stefánia és a környező utcák közlekedési rendje, azaz a Deák Ferenc utcából balra a Belvárosi híd felé nem lehet kikanyarodni. A hídfőben működő jelzőlámpás csomópontot a szakemberek úgy programozták, hogy a Stefániáról Újszeged felé a korábbinál kétszer olyan hosszú ideje legyen a közlekedőknek felhajtani a hídra.

A Stefánia és az Oskola utca, illetve a környező utcák továbbra is munkaterületek.

A kivitelező a tervek szerint és időjárástól függően június 8-ig a Stefánián a felfestés és táblázás mellett befejezi a járdák díszburkolatát, valamint kertészeti munkálatokat végez, szemeteseket és kerékpártámaszokat szerel fel. A Híd utcán pollereket telepít, a Roosevelt téren május 9. hétfőn aszfaltozza le a parkolókat és az úttestet, valamint június 8-ig az Oskola utcán is szemeteseket és kerékpártámaszokat szerel fel.

Befejeződik a projektben a kerékpárút-hálózat bővítése, elkészül a táblázás és útburkolati jelek festése azokban a belvárosi utcákban, amelyekben megnyitják a szembeirányú forgalmat a kerékpárosok számára. Elkészül az új kerékpárutak, -nyomok, -sávok és átvezetések felfestése, táblázása is.