Súlyosbították Szegeden a 14 éves lányt prostitúcióra kényszerítő férfi büntetését

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy férfit, aki egy nehéz körülmények között élő tizennégy éves lányt prostitúcióra vett rá, majd az ebből szerzett jövedelem nagyobb részét felélte – tájékoztatott a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség. A táblabíróság emberkereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A fiatal férfi 2012 júniusában élettársi kapcsolatot alakított ki a rendezetlen családi hátterű 14 éves sértettel, akit ezt követően a közös jobb élet ígéretével prostitúciós tevékenység folytatására vett rá. A kiskorú lány ebbe eleinte beleegyezett, később azonban már vonakodott, mert azzal szembesült, hogy a férfi az általa keresett pénzt nem a tervezett közös életükre fordítja, hanem a családjával éli fel. A férfi emiatt bántalmazta is a sértettet, aki ezért egészen 2015 augusztusáig folytatta a prostitúciós tevékenységet.

A Kecskeméti Törvényszék a férfit emberkereskedelem bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be a szabadságvesztés súlyosítása érdekében, amit a fellebbviteli főügyészség fenntartott. A vádlott felmentésért, a védő elsődlegesen felmentés érdekében, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Ítélőtábla egyetértett a büntetés súlyosítására irányuló ügyészi fellebbezéssel, és az elsőfokú ítéletet megváltoztatva a férfivel szemben kiszabott szabadságvesztés tartamát 5 évre súlyosította. Az ítélet jogerős.