JGYPK-feliratot formáltak az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatói, oktatói, dolgozói a Hattyas soron több, mint százan álltak össze az élőképre.

Mint azt az egyetem közleménye írja, május 4-én, szerda koradélután különös összetételű tömeg gyülekezett az SZTE Hattyas sori épületei között. A megjelentekben két közös dolog volt: mindannyian a Juhász Gyula Pedagógusképző Karhoz kötődtek, illetve úgy érezték, a pandémia után itt a kiváló alkalom, hogy az összetartozásukat egy speciális formában is megjelenítsék. Az SZTE JGYPK kulturális és kommunikációs irodái által szervezett eseményen előzetes regisztráció után lehetett részt venni.

„Áprilisban a XXIV. Juhász Gyula Napok alkalmából végre újra, személyesen is találkozhattunk. A mostani megmozdulásnak is a közösség összekovácsolása volt az egyik célja. Az órákon kisebb létszámban veszünk részt, így azonban a különböző szakok és évfolyamok képviselői is megismerhetik egymást. Az eseményről készülő fotó pedig igazán látványos lett. A képet a későbbiekben felhasználhatjuk például arra, hogy akik a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karára szeretnének továbbtanulni, bepillanthassanak a „kulisszák” mögé és meggyőződhessenek róla, hogy nem „csak” egy iskolába, de egy kiváló társaságba is érkeznek” – mondta a közlemény szerint Oszterman Fanni, az SZTE JGYPK Kulturális Iroda munkatársa.

Az élőképben a kar hallgatói, oktató, intézményvezetői és dékánja, Döbör András is részt vett. A közösségi élményen túl, a résztvevők kézzelfogható emlékkel is gazdagodtak: a JGYPK logójával ellátott kulcstartót, illetve hűtőmágnest kaptak ajándékba – zárul a beszámoló.

Fotó: Sahin-Tóth István