Vádat emeltek a férfi ellen, aki a szegedi panzióban verte és szurkálta csövekkel, majd megölte elvált feleségét

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki fém csövekkel ütötte feleségét, majd megölte – szól a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett között már közel egy éve megszakadt a házastársi kapcsolat. Ennek ellenére a férfi a nő közelében maradt, az utcára kerülve a korábbi közös lakóhelyük lépcsőházában töltötte az éjszakákat, ingóságait és ruházatait is ott tárolta. A férfival szemben zaklatás gyanúja miatt a bíróság távoltartást is elrendelt a sértett vonatkozásában, azonban ennek hatálya a bűncselekmény elkövetésekor már nem állt fent.

Az elkövető és a sértett 2021. április 21-én személyes találkozót beszéltek meg, melynek helyszínéül egy szegedi panzióban béreltek szobát. Kora délután a sértett és a férfi között szóváltás, majd dulakodás alakult ki, melynek során a férfi felvett két csövet és azokkal a sértettet ütni és szurkálni kezdte. A férfi ezt követően az ütések hatására földre kerülő nőt megölte.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.