Két hét múlva jön a Keresztpont Félmaraton és Családi Futónap a Vértóra és az Északi városrészbe

Még két hét van hátra a II. Keresztpont félmaraton és családi futónap Szeged első környezettudatos futásának startjáig – írja a Keresztpont Egyesület közleménye, akik egyébként még 2021. június 5-én szervezték meg az első félmaratont és családi futónapot a szegedi Vértónál, illetve az Északi városrészben.

Eseményük célja elmondásuk alapján a társadalmi felelősségvállalás hangsúlyozása volt, a fair trade szemlélet fókuszán át. Ezen az eseményen találkozási pontot teremtettünk olyan személyeknek és közösségeknek, akik fontosnak tartják, hogy tegyenek a környezetünkért és így a várost, az országot, valamint a világot élhetőbb közeggé formálják – közölték.

Sikeres rendezvényünk nyomán idén május 14-re, a fair trade világnapjára ismét egy felhőtlen nap eltöltésére hívják a Vértóhoz a sportolókat, a mozogni vágyókat, a családokat, a fiatalokat és az időseket egyaránt. Futónapjukon ismét fókuszba kerül majd a fenntarthatóság, így bátran merik állítani, hogy Szeged első igazán környezetbarát futását szervezik majd meg.

A résztvevők ismét négy távon indulhatnak, amelyek a következők:

Kiemelt támogatójuk, az EPAM jóvoltából mindenki számára egy újra tölthető kulacsot ajándékoznak, így biztosítva azt hogy ne kelljen eldobható poharat használnunk a frissítéshez. Nevezni ezen a linken lehet, az eseményről bővebb információk ide kattintva érhetők el.