Pénteken jön a jótékonysági villamosfutás, a koraszülött intenzívnek gyűjtenek vele

Idén már 9. alkalommal kerül megrendezésre az Éjszakai Jótékonysági Villamosfutás április 29-én. A verseny célja, hogy minél több sportolni és jótékonykodni vágyó embert gyűjtsön össze, akik szeretik a kihívásokat – írják a szervezők az esemény leírásában.

A rendezvény 22:30-kor veszi kezdetét a Nagyállomás előtt az Indóház-téren, ahol a jelentkezők regisztrálhatnak, majd valamivel az utolsó villamos kifutása után indul a futás, ami végig a villamossíneken halad egészen a célig, a Szeged Pláza parkolójáig. A táv így körülbelül 4,5 kilométeres. Az eredményhirdetés éjjel 1 órakor várható, szintén a parkolóban.

Mint írják, ha valaki nem érez magában elég erőt a táv lefutásához, számukra a táv kerékpárral is megtehető. A részvételi díj 1000 forint, amellyel idén a Szegedi Koraszülött Intenzív osztályt szeretnék támogatni. Az eddigi villamosfutásokkal már több, mint 3 millió forinttal támogattuk a szegedi gyermekellátást. Ez a nevezési díj egy minimum nevezési díj, ha valaki nagyobb összeggel szeretné támogatni a rendezvényt, akkor természetesen arra is lesz lehetőség a helyszínen.

 A rendezvény végeztével a Szegedi Közlekedési Társaság jóvoltából villamosjárat indul vissza az Indóház térre, mely minden megállóban megáll.

A különleges feltételek és a nemes cél biztosíték arra, hogy több száz egyetemista és sportolni vágyó ember közösen, együtt vegyen részt az eseményen a rendezők szerint. Reményeik szerint több száz résztvevője lesz a rendezvénynek, aminek köszönhetően sokat segíthetnek a koraszülött intenzív osztálynak.