Az M5-ösön hagytak turistabusszal egy 14 éves román fiút, a megyei rendőrök juttatták haza

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei segítették egy magára maradt fiú hazajutását Romániába szól a rendőrség közleménye.

A rendőrség ügyeletére április 25-én délelőtt érkezett bejelentés egy férfitől, hogy az M5-ös autópályán a Csengelei pihenőben egy fiatal fiú segítséget kért tőle, mert őt ott felejtették és meg van ijedve, a telefonja és az iratai sincsenek nála. Az egyenruhások a helyszínre sietve meghallgatták a 14 éves román állampolgárságú gyermeket, aki elmesélte, hogy egy turistabusszal tartottak haza egy olaszországi versenyről Romániába, és azért álltak meg, hogy egy kicsit felfrissüljenek. A fiatal ekkor elment mosdóba és mire kijött egyedül találta magát a pihenőhelyen, az autóbusz nélküle indult el.

A járőrök azonnal felvették a kapcsolatot a Kiszombor Magyar-Román Közös Kapcsolattartási Szolgálati Hellyel akikkel együttműködve sikerült értesíteni a busztársaságot. A kisfiút a rendőrök elvitték a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyre, ahol a Romániából visszafordult busz és a gyermek édesanyja várta.