Egy ittas férfi bevont jogsival motorozott Szegeden, majd elmenekült a rendőrök elől, vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki korábbi ittas vezetése miatt nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, és a rendőrök elől is elhajtott – írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a férfit 2021. tavaszán ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a bíróság pénzbüntetésre ítélte és 1 évre a közúti járművezetéstől eltiltotta. A büntetést követően a járási hivatal elrendelte a vádlott vezetői jogosultságának szünetelését is.

A férfi mindezek tudatában 2021. október 24-én délután, szeszes ital fogyasztását követően motorra ült, amivel Szegeden közlekedett, majd amikor a rendőrök igazoltatni akarták, elhajtott. A hang és fényjelzéseket használó rendőrök a járőrautó hangszóróján többször is eredménytelenül szólították fel a férfit, hogy álljon meg. Az üldözésnek az vetett véget, hogy a férfi a kavicsos útpadkára sodródott, és a motor leállt.

A járási ügyészség a férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.