Ónodi Eszterrel, Lakatos Márkkal és sok más sztárral debütál a Chicago musical a szabadtérin

A hazai színházi világ neves alkotóinak, változatos műfaji háttérrel rendelkező, elismert művészeinek közreműködésével mutatja be John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világhírű musicaljét, a Chicagót a Szegedi Szabadtéri idén augusztusban, a fesztivál történetében először. 

A Béres Attila rendezésében készülő Chicago augusztus 12-én debütál a szegedi Dóm téren, a világhírű musical és a szabadtéri fesztivál történetében is első alkalommal. A főszerepekben óriási népszerűségnek és nem csekély szakmai elismertségnek örvendő művészekkel találkozhat majd a közönség a közlemény szerint. A revüsztár kettős gyilkos Velma Kelly szerepében Ónodi Esztert láthatjuk, akit Billy Flynn ügyvédként Nagy Ervin képvisel majd a Dóm tér színpadán. Morton Mama dögös börtönőrszerepében Janza Kata tér vissza Szegedre.

A színművészek nem először lépnek a Szabadtéri színpadára: Nagy Ervin a Leányvásár és a Marica grófnő operettekben mutatta meg sokoldalú tehetségét. A Jászai Mari-díjas Ónodi Eszter olyan nagyszabású prózai előadásokkal látogatott a napfény városába, mint a III. Richárd és Az ember tragédiája. Janza Kata pedig közönségkedvenc musicalekben volt látható: a Rudolf, a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji álom, a Jekyll és Hyde, az Elfújta a szél, az Apáca Show és természetesen az Elisabeth főbb szerepeiben.

A Chicago sztárszereposztását a csillagtetős színpadon idén bemutatkozó művészek teszik teljessé. Március elején az alkotók 150 tehetséges jelentkezőből választották ki a Domján Edit-díjas Czakó Juliannát, aki a hírnévre vágyó Roxie Hart szerepében csatlakozhat az előkelő szereplőgárdához. A Jászai Mari-díjas Mészáros Máté – akit jelenleg a Hotel Margaret, A Séf meg a többiek című sorozatokban is láthatunk, de feltűnt többek közt a Kincsem és a Seveled című mozifilmekben is – Amost Hartot, Roxie jóravaló, ám kissé hiszékeny férjét alakítja majd. 

A Konferanszié szerepében pedig a népszerű stylist, műsorvezető, látványtervező, Lakatos Márk foglalja egységbe és közvetíti a pergő eseményeket.

Az előadás egészen egyedi koncepcióval közelíti meg a világszerte ismert, de a szabadtérin még sosem játszott történetet. Béres Attila rendezésében nemcsak az igazságszolgáltatás és a showbiznisz olvad egybe a színpadon, beemeli legsajátabb hétköznapi valóságunkat, a paneldzsungelek érzelmileg is sivár miliőjét. Reflektál a darab központjában álló 15 perc hírnév problémakörének legmaibb vonzataira, univerzális mondanivalója mellett is sok izgalmas megoldással kikacsintva a kis magyar valóságra”.

A meglepetésekkel teli előadást 6 estén keresztül láthatják majd a Szegedi Szabadtéri nézői, és augusztus 20-i alkalmával ez a produkció zárja majd a 2022-es évadot a Dóm téren. A részletes szereposztás ezen az oldalon olvasható.