Márki-Zay Péter jó ötletnek tartja, reméli összejön a munkamegbeszélés Lázár Jánossal

Márki-Zay Péter az ATV Híradónak nyilatkozott arról a szerdai megkeresésről, amelyben Lázár János munkamegbeszélésre hívta őt. Bár ​furcsának tartja, hogy a hangsúlyozottan nem nyilvános munkamegbeszélésre csak nyilvánosan hívta meg őt Lázár, a találkozót jó ötletnek tartja és hajlandó időpontot egyeztetni.

Szerdán beszámoltunk arról, hogy Lázár János munkamegbeszélésre hívta Márki-Zay Pétert. A hódmezővásárhelyi polgármester az ATV-nek nyilatkozva furcsának nevezte, hogy az országgyűlési képviselő által hangsúlyozottan nem nyilvános találkozóra csak nyilvánosan hívta meg őt Lázár, elmondása szerint ugyanis személyesen nem kereste fel a fideszes politikus.

„Nagyon érdekes módon ez csak nyilvánosan jutott el hozzám, pedig a telefonszámom megvan Lázár Jánosnak. Én telefonon kerestem és gratuláltam neki miután joggal kérték rajtam számom, hogy miért nem tettem ezt még meg. Úgyhogy ő is el tud engem érni telefonon, nagyon szívesen fogok vele egyeztetni időpontot, ahogy az elmúlt négy évben is mindig készen álltam erre” – mondta.

Márki-Zay magát a találkozót jó ötletnek tartja, az elmúlt időszakban is mindig nyitott volt erre. Ezen felül az önkormányzati választások után is megígérte a választóknak, hogy felkeresi Lázárt, amit meg is tett, a találkozó azonban végül nem jött össze. „Én remélem, hogy most ez össze fog jönni” – tette hozzá.

Emlékeztetett, hogy legutóbbi találkozójukra mintegy négy évvel ezelőtt került sor.

„Az különben hasonló konstruktív, de viszonylag hivatalos légkörben zajlott” – emlékezett vissza a polgármester, aki szerint most is hasonlóra lehet majd számítani. „Én el fogom mondani, hogy Hódmezővásárhelynek mire lenne szüksége, Lázár János pedig valószínűleg elmondja, hogy ő miben tud és miben nem tud támogatni” – részletezte Márki-Zay.