Két helyszínen is felújítja a város az ivóvízhálózatot, amelyet teljes útrekonstrukció is követ

Itt a tavasz – bár azért a napokban még fagyott –, így aztán elérkezett az idő ahhoz, hogy elinduljanak a vízrekonstrukciós munkálatok is városszerte.

Nagy Sándor momentumos városfejlesztési alpolgármester számolt be arról egy sajtótájékoztató keretében, hogy már folynak az ivóvízhálózat felújítási munkálatai a városban. A Pulz utcában a Pozsonyi Ignác utcai kereszteződésnél már a végéhez közeledik a március 10-én elkezdett beruházás. Itt 150 méteren került kicserélésre a vezeték 40 millió forintból, valamint a teljes útburkolat is felújításra kerül majd májusra.

Folyik a közbeszerzés a Veres Ács utcai vezeték cseréjére is, ott 622 méter hosszon, hozzávetőleg 300 millió forintból zajlik majd az építkezés három szakaszban:

  1. Kolozsvári térHajnal utca
  2. Hajnal utcaNemestakács utca
  3. Nemestakács utcaKálvária tér

A beruházás sikeres közbeszerzés esetén a nyár elején kezdődhet és októberben fejezhetik be, ha minden a tervek szerint alakul. Itt szintén teljes burkolati rekonstrukcióval fognak befejeződni a munkálatok. Mindkét helyszínen van és lesz is forgalomkorlátozás, ennek keretében a parkolást is megtiltják helyenként, ami miatt a lakók türelmét kérik. Az alpolgármester hozzátette azonban, hogy a biztonságos vízellátás és a megújuló utca miatt megéri a kellemetlenség.