A legújabb tenyészállat-genotípusokkal és a legkorszerűbb gépekkel jön az állattenyésztési kiállítás Hódmezővásárhelyre

Idén május 5. és 7. között tartják meg a 29. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt Hódmezővásárhelyen mondta Fekete Balázs, a szervező Hód-Mezőgazda Zrt. állattenyésztési és kiállítás igazgatója a Rádió 7 csütörtöki Közös Nevező című műsorában. 

A közel három évtizedes rendezvényen az első években három megyéből, Csongrádból, Békésből és Bács-Kiskunból vettek részt kiállítók. Mostanra ez kibővült. Felete Balázs azt is elárulta:

szerte az országból érkeznek kiállítók, de külföldről is hoznak tenyészállatokat.

„Magyarországról és külföldről egyaránt érkeznek tenyésztők, többnyire a környező országokból, de olyan is előfordult már, hogy Belgiumból hoztak sertéseket és marhákat. Manapság többnyire lovak érkeznek Szlovákiából, Csehországból, időnként Romániából, Lengyelországból, Horvátországból” – fejtette ki.

Idén több mint 400 kiállító érkezik: 210220 ipari, illetve 240250 állatokat kiállító, de népi iparművészek is kínálják majd portékáikat. Az igazgató szerint az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon mindig a legkorszerűbb gépek, eszközök és berendezések jelennek meg, mint ahogy a tenyészállatok között is a legújabb genotípusok, a legkorszerűbb tudományos eszközökkel kitenyésztett állatok vonulnak fel.