Fizetésemelésről és új bérlakásokról döntöttek az önkormányzati bizottságok Szegeden

A szeged.hu számolt be a szerdai bizottsági ülésekről, melyeken többek között további önkormányzati bérlakások kiadása és az önkormányzati cégek infláció- és jogszabálykövető fizetésemelése volt a fő téma.

A lap szerint a most bérbe adott önkormányzati lakások a város különböző részein találhatóak, ezek mindegyike felújításon esett át. A bizottsági ülésen öt lakás bérlőjének kijelölésére került sor, amelyre aztán a közgyűlés mondja rá az áment. Az ezen lakások közül 

  • kettő a Cserzy Mihály utca 3–5. szám,
  • míg három a Tápai utca 5. szám

alatt található. Bérlakások eladásáról is tárgyaltak mindeközben; tizenhat bérlő kezdeményezte az önkormányzatnál az általa használt ingatlan megvételét, amelyet aztán meg is szavaztak. Értékbecslés is készült az ingatlanokról, amelyek alapján, piaci áron kínál megvételre az önkormányzat.

 A pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság megtárgyalta és elfogadásra javasolja a közgyűlésnek a bérkompenzációs támogatási keret felosztását is, erre egy tavalyi kormányrendelet miatt került sor, amellyel többek között a minimálbért bruttó 200 ezer forintban állapították meg. A béremelésekhez

  • a Szegedi Környezetvédelmi Nonprofit Kft 160 millió,
  • a Szegedi Sport és Fürdők Kft 200 millió,
  • a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Kft. 96 millió

forintos bértámogatást kért és kapott az önkormányzattól. Érdekesség volt még, hogy Tápai Péter, a bizottság fideszes elnöke nem jelent meg az ülésen, telefonon sem tudták utolérni.