Első helyezést ért el az SZTE Mérnöki Karának csapata az Edu Robotics Cup versenyen

Első helyezést ért el az SZTE Mérnöki Karának csapata az Edutus Egyetem által meghirdetett Edu Robotics Cup versenyen írja az egyetem közleménye.

Az ipari folyamatirányító rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó ATYS-CO Kft. ösztönzésére AutomAtys néven indult a Mérnöki Kar duális hallgatóiból álló csapat az Edutus Egyetem robotikai versenyén. A csapat tagjai Atesán Alex, Kiri Gábor Gergő és Kulcsár Tamás, a szakmai mentorálásra a cég képviseletében Szucsán László vállalkozott.

A csapat az Edu Robotics Cup Engineer Challenge kategóriájában nevezett, amelyben a versenyzők elsősorban programozásra helyezett hangsúllyal oldanak meg versenyfeladatokat, ugyanakkor a robotok összeállítása is a feladat fontos része. A kategóriában 12 országból, 4 korcsoportban nevezhettek. Idén a január 1320. közötti időszak állt rendelkezésre a feladat megoldására.

Az idei évben a verseny kihívása szerint a robotot a kapott, fekete-fehér négyzetekből álló versenypálya bármely pontjáról elindítva kellett mozgatni, olyan módon, hogy a csapat által előre meghatározott három tárgyat a feladatban megadott módon elmozdítsa. Egy tárgyat a pályáról teljesen ki kellett vinnie, két másik tárgyat pedig a térképen lévő piros négyzetekbe kellett eljuttatnia. A térképen szétpakolt 4x5 színű (piros, kék, sárga, zöld) lego kockák közül pedig 3 színt legalább egymáshoz kellett érinteni, több pont eléréséhez egymásra pakolást is tartalmaznia kellett a megoldásnak. A teljes feladatra 1 perc állt rendelkezésre, időtúllépés esetén pontlevonás járt.

A versenyen elért első helyezés a csapat számára egyúttal nevezési lehetőséget is teremtett a következő téli versenyre.