A Fekete házban virtuális tárlatvezetéssel visz körbe az egyik alkotó

Egy digitális érdekességgel bővült a Tér – Mozgás – Játék című kiállítás a Fekete házban. A tárlaton látható alkotásokról az egyik alkotó beszél egy applikáció közvetítésével – így egyfajta virtuális tárlatvezetésen vehetnek részt a látogatók a tárgyak között barangolva.

Új virtuális elemmel bővült a szegedi Fekete ház Tér–Mozgás–Játék című kiállítása – írja a Móra Ferenc Múzeum sajtóanyaga. A tárlaton Konok Tamás geometrikus formákból álló festményei láthatóak, melyekhez mozgatható szerkezeteket készített Vásárhelyi Tamás biológus. Ezek a tárgyak bővültek most egy applikációs megoldással: Vásárhelyi Tamás tart virtuális tárlatvezetést a látogatóknak.

A különböző alkotások mellett egy QR kódot helyeztek el, melyet egy applikáció segítségével kell beolvasni. A beolvasás után Vásárhelyi Tamás arca jelenik meg, aki az adott tárggyal kapcsolatban meséli el a keletkezés történetét, különböző érdekességeket, izgalmas történeteket. Ennek a digitális eszköznek a segítségével így bárki szabadon, egyedül is részt vehet egy különleges tárlatvezetésen.

A Tér–Mozgás–Játék című kiállítás június 26-ig látogatható a szegedi Fekete házban. További technikai részletek a Móra Ferenc Múzeum honlapján érhetőek el.