Szabó Sándor és Mihálffy Béla átvették képviselői megbízóleveleiket a városházán

Nagycsütörtökön átvette képviselői megbízólevelét a szegedi városházán Szabó Sándor, az ellenzék közös jelöltje az 1-es választókerületben,  valamint Mihálffy Béla, a kormánypártok győztes jelöltje a 2-es választókerületben.

Mai napon átvettem megbízólevelem, hivatalosan is országgyűlési képviselővé választottak. Ismételten köszönöm valamennyi, a választókerületemben élő állampolgár támogatását, valamint a választási bizottság és a választásban részvevők munkáját – írja az MSZP-s Szabó Sándor a közösségi oldalán, akit már harmadik ciklusára választottak meg az itt élők.

Mint mondja, Szegedért és a térségért dolgozik majd a jövőben is, ahogy eddig is, más szóval folytatja. Célja, hogy folytatódjon az a békés és dinamikus fejlődés, mely Szegedet és a térséget jellemezte, hogy a jövőben is őrizzük és erősítsük közösen felépített, összetartó, szolidáris közösségünket” – zárta.

Mihálffy Bélát ellenben először választották parlamenti képviselőnek, méghozzá a homokhátsági, azaz 2-es számú körzetben, ahol B. Nagy Lászlót váltotta. Viszont mivel egyben dorozsmai képviselő is volt, ami összeférhetetlen, ezért időközi választás lesz Kiskundorozsmán, amelyet június 26-án rendeznek meg.

„Köszönöm a bizalmat, amit a szegediektől és a homokhátságiaktól kaptam! A mai napon átvettem az országgyűlési képviselői megbízólevelemet. Ahogy önkormányzati képviselőként úgy országgyűlési képviselőként is törekedni fogok arra, hogy mindenki képviselője legyek, bárki előtt nyitva fog állni az ajtóm” – szól a fideszes képviselő Facebook-bejegyzésében.

Fotó: Mihálffy Béla / Facebook