Rajtaütés Szegeden: másfél kiló metadont és füvet találtak egy férfinél és anyjánál

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói elfogták egy kábítószer-kereskedő csoport öt tagját, akik hónapok óta kereskedtek a tiltott szerekkel Szegeden – írja a police.hu.

A szegedi nyomozók 2021 december elején jutottak olyan információkhoz, miszerint egy középkorú férfi és édesanyja metadont és marihuánát értékesítettek állandó fogyasztói körüknek. A kábítószerterjesztésben további három társuk is segített, akik több helyszínen termesztették a későbbi értékesítésre váró kábítószereket.

A több hónapos felderítői munka eredményeként a feltételezett elkövetőket kedden délelőtt fogták el Balástyán, Deszken, Algyőn és Szegeden. Az akcióban részt vett a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési egysége, valamint a Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói. Az öt helyszínen végrehajtott kutatás eredményeként a rendőrök

lefoglaltak mintegy másfél kilogramm kábítószergyanús anyagot és több mobiltelefont.

A gyanúsítottakat kihallgatták, a 41 éves szervezőt őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását az ügyészségen. Ellenük kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.