Ma van a magyar költészet napja: posztoljunk verset az utcára!

Április 11-e a magyar költészet napja, egyben József Attila születésnapja. Ebből az alkalomból nem csupán Fendler Judit szaval majd egy verset az SZTE Rektori Hivatala előtt, de más programokat is szerveznek. A Szent-Györgyi Albert Agóra például egy Verses kert elnevezésű eseményre invitál, de többek között verses cetliket is függeszthetünk az utcára, amit aztán egy oldalon megoszthatunk.

A „Posztolj verset az utcára! címmel futó megmozdulás egy világraszóló költészeti akció a magyar költészet napján, József Attila születésnapján, április 11-én. Legyen egy nap a magyar versé, árasszuk el a hirdetőoszlopokat, valódi üzenőfalakat, járdákat, és minden legálisan posztolható felületet versekkel! Lepjük meg egymást és magunkat valami igazán értékessel: a kedvenc verseinkkel” – írják a szervezők.

Az elmúlt években a világ több mint 20 országában élő magyarok posztoltak verset több száz helyszínen, ezeket itt lehet böngészni. Szeged 2017-ben még a harmadik, azóta rendre a második helyen van a kezdeményezésben a posztolt művek tekintetében. Idén eddig elsők vagyunk. A Somogyi-könyvtár nagyon aktív ebből a szempontból, többször toronymagasan vezette a posztolási listát.