Szír férfiakat csempésztek át Szegeden, amikor jöttek a rendőrök

A rendőrség honlapján jelentette, hogy az éjszaka folyamán elfogtak négy embercsempészt, továbbá nagyobb csoportokban, 102 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Honvédség járőrei a cseh és osztrák rendőrökkel, valamint a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve pénteken 22 óra és szombat 6 óra között öt csoportban összesen 95 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke és Mórahalom közigazgatási területén.

Szombaton 2 óra 15 perckor Zákányszék külterületén ellenőriztek egy osztrák honosságú személygépkocsit, amit egy osztrák állampolgárságú nő vezetett, mellette ült egy férfi, török állampolgár, aki érvényes okmányokkal rendelkezett. A járműben további négy, magát töröknek valló férfi is tartózkodott, de ők már nem tudták igazolni magukat és azt, hogy miért tartózkodnak Magyarországon. A 27 éves sofőrt és 26 éves társát az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ellenük embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

3 órakor a szegedi rendőrök Szeged belterületén ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit, amit egy magyar állampolgárságú férfi vezetett. Mellette ülő női utasa szintén magyar állampolgár volt, viszont a kocsiban három, magát szírnek valló férfi is tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az 54 éves sofőrt és 32 éves társát az egyenruhások szintén előállították, a gyanú embercsempészés itt is.