Faludy Györgyöt idézik meg a REÖK Stúdiószínpadán

Tenyérvonalak címmel tartanak Faludy-estet a Szegedi Nemzeti Színház művészei a Reök-palotában. Borovics Tamás és Poroszlay Kristóf a költő művein keresztül helyezik új megvilágításba a művész életművét és enigmatikus személyét április 11-én és május 9-én a REÖK Stúdiószínpadán.

Faludy György egy olyan rejtőzködő művész, aki bár itt élt közöttünk a XX. században, de a személyiségéről legtöbben csak a bulvársajtó álarca alapján alkotunk képet, a művészetéről pedig alig van átfogó tanulmány. Ki lehet ez a világszerte elismert zseni? Látjuk-e az ő valódi arcát? Értékeljük-e, ismerjük-e műveit? Megváltoztatta-e művészetét a történelem és a XX. század, melynek borzalmait testközelből érezhette? Hogyan tud az átéltek után áradni soraiból az élet szeretete?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Tenyérvonalak című esten Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színésze, bemutatva Faludy költeményein és regényrészletén keresztül az embert és költőt. Kollégája, Poroszlay Kristóf segít abban, hogy olyan közel hozzák a nézőkhöz Faludyt, hogy hazatérve felüssék verseit, regényeit, és általuk megismerjék Faludy György életét, érzéseit, humorát, mélységét: nagyságát.

Az esten meghitt hangulatban, egyedi megközelítésben elevenednek meg a 112 éve született író, költő, műfordító feledhetetlen sorai, amelyek mögött Balogh Esperes Ákos író, szerkesztő keze nyomán felsejlik egy sors, egy arc a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek tolmácsolásában. Az előadásnak idén tavasszal a REÖK Stúdiószínpada ad otthont. A nézők két alkalommal:

a költészet napján, azaz április 11-én, és május 9-én, mindkét este 18.00 órai kezdettel

vehetnek részt a csaknem a teljes huszadik század viharait átélt alkotó alakjának megidézésében. Az irodalmi estre már kaphatók a belépők, az érdeklődők személyesen a REÖK Jegypénztárában vagy ezen a linken válthatják meg jegyeiket.